FAQ

Veel gestelde vragen

We hebben een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen. In het zoekvenster kunt U zoeken naar de gewenste onderwerpen.

Moet mijn kind zich vanaf de 18e verjaardag verzekeren?
Inwonende kinderen hoeft zich in de meeste gevallen meeverzekerd op de aansprakelijkheidspolis van de ouder(s) waar het kind is ingeschreven. Dit geldt ook voor studerende kinderen. Dit geldt niet voor de zorgverzekering. Een 18-jarige moet zich in Nederland zelf verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld via www.goedezorgverzekering.nl
Wanneer gaan jullie verhuizen? En wat wordt het nieuwe adres?
De bouw schiet al mooi op! De verwachting is dat we in het 1e kwartaal van 2023 gaan verhuizen! We blijven met het gebouw aan de Parallelweg zitten, echter is de ingang aan de Goorsestraat. Het nieuwe adres wordt dan ook Goorsestraat 2, 7482 CJ  HAAKSBERGEN.
Zijn rookmelders verplicht? En hoeveel moet ik er in mijn huis hebben?
Sinds 1 Juli 2022 is een rookmelder op iedere verdieping (met een woonkamer, slaapkamer of keuken) van Uw huis verplicht. In een zolder of kelder die U alleen gebruikt voor bijvoorbeeld het drogen van was of berging is een rookmelder niet verplicht. De eigenaar of verhuurder moet de rookmelders plaatsen.
Hebben jullie onze DigiD nodig voor het doen van aangiften?
Nee! Uw DigiD is van U persoonlijk en mag U nooit afgeven. Wij verzenden aangiften via onze eigen certificaten en vragen VIA's (Vooraf Ingevulde Aangifte) en SBA's (Aanslagberichten) aan. Wel kunt U via de website van DigiD iemand machtigen.
Als ik mijn auto verkoop, wordt deze dan automatisch afgemeld bij de verzekering?
Nee, bij de verzekering moet deze nog worden afgemeld met het vrijwaringsbewijs. De auto wordt alleen automatisch afgemeld bij de Belastingdienst voor de motorrijtuigenbelasting.
Krijg je automatisch zorgtoeslag als je 18 wordt?
Nee! Dit moet worden aangevraagd via mijn.toeslagen.nl. Als je er niet uitkomt, dan kunnen wij dit ook regelen! Kijk gelijk dan ook even naar je zorgverzekering!
Moet ik een geprint exemplaar van de groene kaart bij me hebben als ik de grens overga?
Ja, dit is in Europa verplicht. Inmiddels hoeft deze niet meer perse groen te zijn, je mag deze dus ook zelf uitprinten in zwart / wit. Er wordt wel over gesproken om een digitale variant ook geldig te verklaren, maar dat is op dit moment nog niet het geval.
Ben je verzekerd tegen stormschade?
Met een opstalverzekering is je huis tegen de meeste schades verzekerd. Ook stormschade valt hieronder. Heb je bijvoorbeeld schade aan je huis doordat er dakpannen van het dak zijn gewaaid? Dan dekt je woonhuisverzekering dit. Vaak heb je bij storm wel een eigen risico +/- € 250,-. Wel belangrijk: was er écht sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI.
Moet ik een kenteken hebben bij mijn tractor / landbouwvoertuig?
Ja, vanaf 1 januari 2021 geldt voor alle bestaande land- en bosbouwtrekkers en motorvoertuigen met beperkte snelheid een kentekenplicht als; het voertuig APK-plichtig is, U met het voertuig harder dan 25 KM per uur rijdt of het voertuig ontheffingsplichtig is omdat het zonder ontheffing niet de weg op mag. Vanaf 1 januari 2025 gelft voor alle (land)bouwvoertuigen een registratieplicht.
Hoeveel geld mag ik mijn kinderen schenken?
U mag elk van Uw kinderen in 2022 € 5.677,-- belastingvrij schenken. U hoeft hierover geen aangifte schenkbelasting te doen. U mag 1 maal een hoger bedrag belastingvrij schenken, € 27.231,--. Dan moet het kind of zijn/haar partner wel tussen de 18 en 40 jaar zijn (de dag van de 40e verjaardag telt nog mee). Als U kiest voor deze schenking mag U niet ook nog eens kiezen voor de schenkingsvrijstelling voor een koophuis (€ 106.671,--) of dure studie (€ 56.724,--). Een kleinkind, oom, tante, broer, zus of derde mag U € 2.274,-- belastingvrij schenken.
Is een carnavalswagen automatisch meeverzekerd op een tractorverzekering?
Dit is in praktisch alle gevallen NIET het geval! Hier moet een aparte Praalwagenverzekering voor worden afgesloten.
Kan ik mijn 2e hands electrische fiets verzekeren?
Ja, via Allianz Global Assistance hebben wij hier mogelijkheden voor. Kijk op www.goedevakantieverzekering.nl voor de premie of het direct afsluiten!
Kan ik na het boeken van een reis nog een annuleringsverzekering sluiten?
Ja, dit kan. Echter moet dit binnen 7 dagen na het boeken van de reis.
Wanneer moet ik mijn BTW aangifte doen?
Afhankelijk van maand of kwartaalaangifte, moet de aangifte uiterlijk gedaan zijn op de laatste dag van de maand volgend op de aangifteperiode. Oftwel, de aangifte over het 1e kwartaal (jan-feb-mrt) moet uiterlijk 30 April binnen (en betaald) zijn.
Wat is WA Volledig Casco of WA Beperkt Casco?
Tegenwoordig noemen we een Allrisk autoverzekering WA Volledig Casco en een WA+ autoverzekering noemen we WA Beperkt Casco.
Is ruitschade verzekerd op mijn autoverzekering?
Bij een WA+ dekking of WA Beperkt Casco dekking is ruitschade meeverzekert. Op de groene kaart (of met een telefoontje aan ons) kunt U zien of U vrije keuze hebt of zich moet melden bij Carglass, Autotaalglas of een Glasgaranthersteller.
Is er een eigen risico bij schade aan mijn mobiele telefoon?
Bij een gedekte schade rekenen de meeste verzekeraars een eigen risico van +/- € 250,--.
Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren?
Bij veel maatschappijen zijn de panelen voor particuliere verzekeringen meeverzekerd op de opstal. Sommige maatschappijen willen dat deze apart worden aangemeld en rekenen hier een extra premie voor. Vraag het ons als U twijfelt. Bedrijven moeten dit (bijna) altijd apart verzekeren.
Moet ik mijn paard registeren?
Alle paarden, pony’s, ezels en zebra’s (paardachtigen) moeten een paspoort en een chip hebben. Houdt u paarden, pony’s, ezels of zebra’s? Dan moet u vanaf 21 april 2021 ook de verblijfplaats van deze dieren registreren op RVO.nl. De houder van een paard is verantwoordelijk voor een goede registratie in het I&R-systeem. Ook als u niet de eigenaar van het paard bent.
Wanneer krijg ik mijn belastinggeld terug?
Als U vóór 1 april aangifte hebt gedaan, krijgt U vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. Meestal krijgt U eerst een voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen en eventueel een voorlopige aanslag Zorgverzekeringswet. Daarna ontvangt U de definitieve aanslag.

Belastingen

Adviezen voor Starters, Erfbelasting, Investeringen etc.

Administraties

Boekhouding voor MKB, Agro, ZZP en particulier

Verzekeringen

Onafhankelijk tussenpersoon voor alle verzekeringen

Hypotheken

Altijd de scherpste tarieven in de markt