Belastingadvies

MKB


Dienstverlening voor het MKB

Voor zowel het kleinbedrijf als de grotere bedrijven verzorgen wij de administratie, loonadministratie en geven adviezen m.b.t. starten, overdragen en investeren.

Investeringen in uw bedrijf, de financiering van een bedrijfspand of wagenpark? Wij regelen de subsidieaanvragen bij RVO of de Provincie en zorgen voor een eventuele Energie Investerings Aftrek (EIA), Milieu Investerings Aftrek (MIA), Willekeurige Afschrijving voor Milieu-investeringen (VAMIL) en Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) aanvraag. Of we nemen contact op met de bank en financiers en zullen er alles aan doen om te zorgen dat uw krediet of financiering van de grond komt.

De loonadministratie verzorgen wij “in huis”. Zo blijven de lijnen kort. Van standaard loonstroken en aangiften Loonheffingen en Pensioenen tot uitgebreide loonstroken met snipperdagen, spaaruren en een eigen pensioenregeling. Alles is mogelijk.

Wij houden U ook middels onze Nieuwsbrief die om de maand op Uw mat verschijnt op de hoogte van ontwikkelingen in uw branche. Gewoon op papier, omdat we merken dat onze cliënten dat het fijnst vinden.

U kunt kiezen voor de “papieren” boekhouding, waarbij U elke maand of kwartaal de ordners aanlevert, tot het voeren van een digitale boekhouding in de cloud of via software. Op dit moment werken wij met (cloud)software van Minox, Exact, Reeleezee en Elsevier Nextens. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie.

De aangifte Inkomstenbelasting kunnen wij verzorgen voor U en Uw eventuele fiscale partner.

Als U ondernemer bent, hebt U te maken met de BTW. Wij verzorgen deze aangifte en Uw eventuele ICL-aangifte voor handel binnen de EU.

Bent u eigenaar van en BV of NV? Dan moet U aangifte vennootschapsbelasting doen. Ook stichtingen en verenigingen moeten soms aangifte vennootschapsbelasting doen.

Wij verzorgen de salarisspecificaties, aangifte Loonheffingen en Jaaropgaves van uw werknemers.

De administratie kunnen wij volledig voor U verzorgen, maar U kunt ook zelf boeken in onze cloudsoftware.

Van subsidie voor investeringen in het bedrijf, asbestsanering, looncompensatie voor werknemers tot subsidie op zonnepanelen.

Begeleiding en advies inzake het starten van een onderneming en het inrichten van Uw administratie.

Adviezen inzake investeringen in de onderneming en het bekijken van mogelijkheden tot subsidies.

Wij adviseren U graag in de voorgenomen bedrijfsoverdracht of overname.

Het opstellen van een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van de onderneming. Eventueel het deponeren bij de KvK.

Met onze MKB, ZZP en Agro Nieuwsbrieven houden wij U op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Uw branche.

Een selectie uit onze nieuwsbrief