Belastingadvies

AGRO


Dienstverlening voor het Agrarisch bedrijf

De Agro-sector is een branche apart. Wij zijn deskundig op het gebied van melkveehouders, varkenshouders, pluimveehouders, paardenhouders, akkerbouwers en boom- en fruitkwekers.

De gecombineerde opgave is één van die zaken die specialistisch zijn. Elk jaar zorgen we er voor dat de aangifte op tijd wordt ingediend en dat u tijdig van de laatste zaken op de hoogte bent.

Investeringen in uw bedrijf, het asbestdak vervangen van een schuur? Wij regelen de subsidieaanvragen bij RVO of de Provincie en zorgen voor een eventuele Energie Investerings Aftrek (EIA), Milieu Investerings Aftrek (MIA), Willekeurige Afschrijving voor Milieu-investeringen (VAMIL) en Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) aanvraag.

Wij houden U ook middels onze Agro Nieuwsbrief die om de maand op Uw mat verschijnt op de hoogte van ontwikkelingen in uw branche. Gewoon op papier, omdat we merken dat onze cliënten dat het fijnst vinden.

U kunt kiezen voor de “papieren” boekhouding, waarbij U elke maand of kwartaal de ordners aanlevert, tot het voeren van een digitale boekhouding in de cloud of via software. Op dit moment werken wij met (cloud)software van Minox, Exact, Reeleezee en Elsevier Nextens. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie.

De aangifte Inkomstenbelasting kunnen wij verzorgen voor U en Uw eventuele fiscale partner.

Als U ondernemer bent, hebt U te maken met de BTW. Wij verzorgen deze aangifte en Uw eventuele ICL-aangifte voor handel binnen de EU.

Wij verzorgen de salarisspecificaties, aangifte Loonheffingen en Jaaropgaves van uw werknemers.

De administratie kunnen wij volledig voor U verzorgen, maar U kunt ook zelf boeken in onze cloudsoftware.

Wij berekenen Uw mestplaatsingsruimte, de aan- of af te voeren hoeveelheid mest, uw kunstmestruimte, etc.

Van subsidie voor investeringen in het bedrijf, asbestsanering, looncompensatie voor werknemers tot subsidie op zonnepanelen.

Begeleiding en advies inzake het starten van een onderneming en het inrichten van Uw administratie.

Adviezen inzake investeringen in de onderneming en het bekijken van mogelijkheden tot subsidies.

Wij adviseren U graag in de voorgenomen bedrijfsoverdracht of overname.

Met deze opgave levert u als agrarisch ondernemer gegevens aan voor de landbouwtelling, de mestwetgeving en een aantal subsidies.

Het opstellen van een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van de onderneming. Eventueel het deponeren bij de KvK.

Met onze MKB, ZZP en Agro Nieuwsbrieven houden wij U op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Uw branche.

Een selectie uit onze nieuwsbrief