Nieuwsoverzicht

Assurantie & Belastingadvies Meinderink bestaat 85 jaar!

Assurantie & Belastingadvies Meinderink bestaat 85 jaar!


Het is vandaag (1 mei 2020) op de kop af 85 jaar geleden dat Administratiekantoor Meinderink op deze 1e mei werd opgericht door Johan Meinderink. In 1945 kwam z'n broer Jan Meinderink Sr. de zaak versterken. Als gebroeders Meinderink werd er flink aan de weg getimmerd.


De Twentsche Bank (foto: Historische Kring Haaksbergen)

De jaren '60

In de jaren '60 werd Johan directeur van de Twentsche Bank (de latere ABN AMRO) en ging Jan Sr. met medewerkers door op de ingeslagen weg.

De foto is gemaakt ter gelegenheid van het 40-jarig dienstjubileum van toenmalig directeur van de Twentsche Bank B.G. Westendorp. Na zijn pensionering werd hij opgevolgd door zijn rechterhand Johan Meinderink (5e van links) 
(foto: Historische Kring Haaksbergen)

Eind 60-er jaren verhuisde het kantoor van het karakteristieke pand aan de 

Von Heijdenstraat (Richtershuis) naar de Parallelweg.


Het Richtershuis met Jan Meinderink Sr. en Johan Meinderink

De Jaren '70

Vanaf 1973 kwam Jan Meinderink in de zaak en groeide het bedrijf uit tot een begrip in Haaksbergen. Er kwam een Assurantie-tak bij die Jan ging beheren. In 1980 verliet Jan Sr. de zaak i.v.m. ziekte en Jan Jr. ging zich meer richten op de Administratie-tak.

De Jaren '90

Het kantoor doet haar eerste stappen op het internet. Een blik van op de eerste website van Administratie en Assurantiekantoor Meinderink vindt je hier.

Heden 

Inmiddels zijn we bij de derde generatie aanbeland: Ken Meinderink kwam in 2003 parttime in dienst. In 2009 kwam Ken volledig in de zaak.

 

Scroll to Top