Nieuwsoverzicht

Wijziging Aegon Reisverzekering - Corona Update

Wijziging Aegon Reisverzekering - Corona Update


U heeft de Aegon Doorlopende Reisverzekering Allrisk. Waarschijnlijk houdt u, net als wij, de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten. Door de grote gevolgen van dit virus, voert Aegon per 14 maart 2020 een beperking door in de annuleringsdekking van uw verzekering. Daar informeren we u graag over met dit bericht.

Dagelijks loopt het aantal besmettingen met het coronavirus flink op

De impact van het coronavirus (COVID-19) op mensen en hun gezondheid is groot. Reizen versnelt de verspreiding van het virus. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 11 maart 2020 bepaald dat het coronavirus officieel een pandemie is. Dat betekent dat dit virus wereldwijd voorkomt. 

Het coronavirus en reizen

Het coronavirus kan dus overal, op elke reisbestemming ter wereld, gevolgen hebben. Boekt u nú een reis? Dan wordt de kans steeds groter dat deze niet door kan gaan vanwege het coronavirus. Uw gezondheid en die van de mensen die u ontmoet staat voorop. Aegon wil niet onbedoeld bijdragen aan de verdere verspreiding.

Annuleringsdekking aangepast voor reizen die u boekt op of na 14 maart 2020

Gezien het besluit van de WHO om de situatie als pandemie aan te duiden, heeft Aegon besloten de annuleringsdekking van de Aegon Doorlopende Reisverzekering Allrisk aan te passen voor reizen die geboekt worden op of na 14 maart 2020. De wijziging houdt in dat, als een reis niet doorgaat of onderbroken wordt als gevolg van het coronavirus, Aegon geen annuleringskosten vergoedt. Dat geldt ook voor annuleringen ten gevolge van maatregelen die overheden of andere instanties nemen vanwege het virus. 

Reizen geboekt vóór 14 maart 2020? Dan verandert er niets

Voor reizen geboekt vóór 14 maart 2020 blijft de annuleringsdekking hetzelfde. Wilt u deze reis annuleren vanwege het coronavirus? Dit kunt u doen:

1. Vraag eerst bij uw reisorganisatie, touroperator of vervoersmaatschappij of u uw reis kosteloos kunt annuleren.  2. Kan dat niet? Neem dan contact met Lex ter Braak - Assurantiekantoor Meinderink op via 053-5721533 of lex@meinderink.nl.

Aegon staat voor u klaar als u hulp nodig heeft tijdens uw reis

Gebeurt er iets tijdens uw reis? Moet u bijvoorbeeld medische kosten maken, of moet u langer blijven omdat u in quarantaine zit? Dan staat Aegon uiteraard voor u klaar. Of u nu vóór of ná 14 maart 2020 geboekt heeft. Bel in deze gevallen altijd het Aegonnoodnummer: +31 88 344 00 00. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. 

Wilt u meer weten?

Op www.aegon.nl/coronavirus vindt u meer informatie over het coronavirus en de annuleringsdekking. Heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via lex@meinderink.nl of bel ons op telefoonnummer 053-5721533

Scroll to Top