Nieuwsoverzicht

Het Coronavirus.. wat is gedekt??

Het Coronavirus.. wat is gedekt??


Sinds december 2019 is er sprake van een Corona-uitbraak in China. Reis je binnenkort naar China, dan heeft dit wellicht invloed op de reis. Hieronder zetten we de feiten en informatie op een rij. Ook lees je wat er gedekt is op je Allianz GA Reis- en Annuleringsverzekering.

Update 31 januari 2020:  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China verder aangescherpt tot oranje en adviseert reizigers om niet langer naar het vaste land van China te reizen als dit niet noodzakelijk is. Voor de provincie Hubei met de stad Wuhan geldt een totaal reisverbod, dit gebied heeft nu code rood.

“De Chinese overheid neemt zeer strenge maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Reis niet naar de provincie Hubei. U kunt Wuhan en andere grote steden in de provincie Hubei niet over de weg, met de trein en door de lucht in- of uitreizen. Reis alleen naar de rest van het Chinese vasteland als dit noodzakelijk is. Op het hele Chinese vasteland is het openbare leven zo goed als tot stilstand gekomen en gelden strenge reisbeperkingen. Er rijdt steeds minder openbaar vervoer. Ook zijn er steeds minder (inter)nationale vluchten. De Chinese overheid raadt iedereen aan zo veel mogelijk binnen te blijven. Scholen, toeristische locaties, openbare voorzieningen en veel bedrijven en overheidsorganisaties zijn tot nader order gesloten. De maatregelen hebben een zeer grote impact op het dagelijks leven.”

Wat is het Coronavirus?

Het coronavirus is een nieuw type virus dat behoort tot de ‘coronaviridae’ familie. Dat is een zeer uitgebreide familie waar onder andere ook het SARS-virus toebehoort. In de Chinese stad Wuhan werden in december de eerste mensen ziek van een nieuw soort coronavirus. 

Mensen die besmet zijn met het Corona Virus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze vaak koorts. Het Corona virus lijkt daarmee veel op het ‘gewone’ griepvirus.

Besmettingsgevaar

Over het Coronavirus is nog niet zo heel veel bekend. Met wat we nu weten, lijkt het virus niet heel besmettelijk. Dit omdat er in China niet veel familieleden van patiënten ziek zijn geworden. Daarom lijkt het erop dat de ziekte niet makkelijk van mens op mens overdraagbaar is. De WHO en de Chinese overheid brengen de situatie in kaart. Totdat er meer duidelijk is, zijn landen heel alert.

Voorkomen is beter dan genezen

Ondanks dat het besmettingsgevaar op dit moment niet heel groot lijkt, is het toch goed om de nodige (hygiëne)maatregelen te nemen als je naar China reist. Was regelmatig je handen met zeep of andere ontsmettingsmiddelen. Via de handen kunnen ziekteverwekkers zich namelijk makkelijk verspreiden. Vermijd daarnaast ook de vis-, vlees- of pluimveemarkten. Tot slot is het belangrijk geen dieren aan te raken. 

Houd het actuele reisadvies in de gaten

Ben je al in China? Dan adviseren wij om altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Reis je binnenkort naar China? Dan kun je het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken volgen. Hier vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in China. Je kunt ook bellen naar het 24/7 contactcenter +31 247 247 247. Tot slot adviseren we je om contact te houden met de vervoersmaatschappij of touroperator waar je de reis hebt geboekt, over eventuele wijzigingen aan je reis.

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?

Reisverzekering

Word je tijdens je reis in China ziek en moet je naar het ziekenhuis? Dan worden de kosten volledig vergoed als je de dekking Medische kosten hebt afgesloten. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met onze alarmcentrale. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoedt. 

Annuleringsverzekering

Voor onze Kortlopende en Doorlopende Annuleringsverzekering geldt dat er geen dekking is. Dus als je je reis naar China annuleert omdat je niet meer wilt reizen, dan worden deze kosten niet vergoed. Ook als je de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ hebt afgesloten worden de annuleringskosten niet vergoedt. Een virus als deze wordt namelijk niet gezien als natuurramp. 

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met het Service Team. Dit kan via telefoonnummer 020 - 561 8711. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 - 18.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 - 17.00 uur.

Scroll to Top