Nieuwsoverzicht

Coronavirus in Italië

Coronavirus in Italië


Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt om niet naar bepaalde gemeenten in Noord-Italië te reizen vanwege de uitbraak van het virus COVID-19. Ook voor de hoofdstad Rome geldt een verhoogd risico. In Italië zijn sinds woensdag ruim 220 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Zeven mensen zijn na besmetting met het virus overleden.
 
Wat is het reisadvies van BuZa?
“De Italiaanse overheid heeft op 24 februari 2020 aanvullende maatregelen genomen. In het noorden van Italië, in de provincie Lombardije, geldt op dit moment een in- en uitreisverbod voor de volgende gemeenten: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano. Reis niet naar deze gemeenten. Reis in de provincie Padova niet naar de gemeente: Vo` Euganeo. De toegangswegen worden gecontroleerd. In bepaalde gebieden zijn grote publieke evenementen afgelast en openbare instellingen (zoals musea maar ook scholen en universiteiten) tijdelijk gesloten.”

Voor meer informatie zie:  link

Kan een klant zijn reis annuleren in verband met de situatie in Italië?
De annuleringsdekking biedt hiervoor geen dekking. Laat een klant in alle gevallen eerst contact opnemen met zijn reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij de klant informeren over andere mogelijkheden. Dit staat los van de annuleringsverzekering.

Heeft uw klant een ASR MultiZeker-polis met annuleringsdekking? En heeft uw klant geen recht op vergoeding van een reisorganisatie, hotel, of vervoersmaatschappij, maar zijn er verzekeraars die dit wel dekken? Dan kan uw klant een vergoeding krijgen voor annulering van de reis op grond van de Ruimste dekkingsgarantie.


Een klant is al op reis en wil zijn reis afbreken vanwege het besmettingsgevaar in Italië. Is dit verzekerd?
De annuleringsdekking biedt geen dekking voor het afbreken van een reis (ongebruikte reisdagen) vanwege besmettingsgevaar.

Heeft uw klant een ASR MultiZeker-polis met annuleringsdekking? En heeft uw klant geen recht op vergoeding van een reisorganisatie, hotel, of vervoersmaatschappij, maar zijn er verzekeraars die dit wel dekken? Dan kan uw klant een vergoeding krijgen voor annulering van de reis op grond van de Ruimste dekkingsgarantie.


Een klant heeft een reis geboekt en zijn vlucht is geannuleerd. Heeft een klant zelf de reis samengesteld met losse onderdelen, zoals een vlucht? En valt deze nu uit door de situatie in Italië?
Dan is de klant verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de niet-gebruikte onderdelen. Dit geldt alleen als de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoedt en niet voor vervanging kan zorgen.
 

Biedt het Calamiteitenfonds uitkomst?
Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes. De definitie van een calamiteit in de garantieregeling is: “een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.” Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake.

Voor meer informatie zie: https://www.calamiteitenfonds.nl/nieuws/coronavirusgeendekking.


Biedt de reisverzekering uitkomst?
De reisverzekering biedt onder andere dekking voor extra reis- en verblijfskosten in geval van een ernstige ziekte. Zijn geneeskundige kosten meeverzekerd? Dan is de klant verzekerd voor schade door ziekte tijdens de reis als aanvulling op de ziektekostenverzekering. Dat betekent dat deze dekking alleen aanvullend vergoedt wat uw zorgverzekering niet of niet volledig vergoedt.
 

Moet uw klant langer in het buitenland verblijven dan de oorspronkelijke datum van de terugreis door een wegblokkade? Dan is uw klant verzekerd voor de extra reis- en verblijfkosten.

Scroll to Top