Nieuwsoverzicht

Annulering reis vanwege aanslag Brussel gedekt

Annulering reis vanwege aanslag Brussel gedekt


Aegon Doorlopende Reisverzekering dekt annulering van een reis als u vanwege de aanslagen van 22 maart niet meer naar België wil reizen, of wanneer u vertrekt vanaf een Belgisch vliegveld en deze reis wil annuleren. De reis moet u geboekt hebben voor 22 maart 2016.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen negatief reisadvies afgegeven. Een negatief reisadvies is bij Aegon niet nodig voor dekking op de verzekering. De annuleringskostendekking van Aegon bepaalt namelijk dat een reis- of huurovereenkomst geannuleerd kan worden vanwege onvoorziene bijzondere omstandigheden tijdens de verzekeringsduur.

Heeft u een Doorlopende Reisverzekering Allrisk uit het Woon- & VrijeTijdpakket?

Kijk op de polis welke voorwaarden en dekking voor u van toepassing zijn. De annuleringsdekking is van toepassing als de reis voor 22 maart 2016 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Voor de voorwaarden 3018 en 3025 geldt:

De dekking voor annuleringkosten is maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden

  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen

  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen

  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen
     

Het verzekerd bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, tenzij er voor een bepaalde reis aanvullende afspraken zijn gemaakt.

Heeft u een Aegon Online Reisverzekering?

Dan kan u één van de twee verschillende varianten hebben. Kijk eerst op de polis welke voorwaarden van toepassing zijn.

Voorwaarden 2014

Als u de annuleringsdekking heeft meeverzekerd, dan is annulering gedekt. De dekking voor annuleringkosten is maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden
  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen


De annuleringsdekking is van toepassing als de reis voor 22 maart 2016 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Voorwaarden 2011

Als u de aanvullende dekking annulering heeft meeverzekerd, dan is annulering gedekt tot maximaal € 2.000,- euro per persoon en € 6.000,- per reis. De annuleringsdekking is van toepassing als de reis voor 22 maart 2016 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Hoe kan u annuleren?

Het is belangrijk om een vergoeding van de annuleringskosten zo snel mogelijk in te dienen. De afspraak in de polisvoorwaarden van u is dat dit binnen 3 x 24 uur na de onverwachte omstandigheid gebeurt. U kunt de annulering nu direct doorgeven. 

Scroll to Top